U Općini Sunja potpis ugovora za sufinanciranje troškova skelskih prilaza

Ispis
Kreirano Petak, 09 Rujan 2016

skelaPo završetku provedenog javnog poziva za sufinanciranje javnog riječnog prometa u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2016. godini, Općinama Sunja i Martinska Ves su od Sisačko-moslavačke županije odobrena sredstva po 100.000,00 kuna za održavanje skelskih prilaza.


Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju obavljeno je 09.09.2016. na skeli Sunjanka, koja prometuje između Graduse Posavske i Lukavca Posavskog.
Ugovor je u ime Sisačko-moslavačke županije potpisao župan Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivo Žinić, u ime Općine Martinska Ves načelnik, gospodin Stjepan Ivoš, a u ime Općine Sunja načelnik, gospodin Grga Dragičević.
Prigodom potpisivanja ugovora, potpisnici su istaknuli potrebu i stratešku važnost povezivanja obala rijeke Save skelama, kojima se svim korisnicima osigurava opstojnost prometne povezanosti u mjestima gdje nije izgrađena prometna infrastruktura (mostovi).
Bez financijske pomoći države preko Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Sisačko-moslavačke županije, Općina Sunja ne bi mogla osigurati dostatno financiranje, stoga je načelnik Dragičević u ime stanovnika Općine, iskazao zahvalnost županu Ivi Žiniću na financijskoj podršci Sisačko-moslavačke županije, kojom će se znatno unaprijediti kvaliteta prometovanja skelama na području Općine Sunja.

ambulNakon potpisivanja ugovora, Župan Sisačko-moslavačke županije je u nazočnosti načelnika Grge Dragičevića i ravnateljice Doma zdravlja Sisak gospođe Ankice Grubišić posjetio novouređenu ginekološku ambulantu u Domu zdravlja u Sunji, koja je započela s radom,a koju su zajedničkim sredstvima opremili Općina Sunja i Dom zdravlja Sisak.
Prigodom posjeta ambulanti, načelnik Grga Dragičević je istaknuo da izrazitu zahvalnost iskazuje gospođi Ankici Grubišić, ravnateljici Doma zdravlja Sisak i gospodinu Ivi Žiniću, županu Sisačko- moslavačke županije bez čije pomoći i razumijevanja ovaj projekt se ne bi mogao ostvariti.
Zajedničkom suradnjom uspjelo se ginekološku ordinaciju opremiti potrebnom opremom i osigurati potrebna sredstva za njezin rad, čime je osigurana ginekološka skrbi za žene s područja općine Sunja i šireg okruženja s područja općina Hrvatska Dubica, Hrvatska Kostajnica i Majur.

Ambulantu uspješno vodi doktorica Katarina Miškulin i trenutno ambulanta radi 2 dana u mjesecu, a po potrebi s povećanjem broja pacijenata, rad ambulante će se pojačati.

Općinski načelnik i župan Ivo Žinić posjetili su i Osnovnu školu Sunja, gdje ih je ravnatelj škole gospodin Ilija Potkonjak upoznao s radom škole, novim aktivnostima i planovima.
Općinski načelnik je upoznao župana s potporama kojima Općina Sunja osigurava bolji rad i standard Osnovne škole u Sunji i idejom da uz sadašnju školu gradi dječji vrtić, za što bi županija kao osnivač škole trebala dati suglasnost.
Župan Ivo Žinić dao je podršku inicijativi i izrazio spremnost za pomoć u realizaciji navedene ideje.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

 

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar d.o.o.